Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNE PRIJETNJE

'Ne smijemo imati iluzija, nećemo spriječiti sve kibernetičke napade tijekom Igara u Parizu'

French gendarmes walk past the logo of the Paris 2024 Olympic and Paralympic Games in front of the National Assembly in Paris
BENOIT TESSIER/REUTERS
03.05.2024.
u 16:00

“Ovo su Igre koje će se odvijati u kontekstu snažnog pritiska u smislu kibernetičkih prijetnji koje dolaze iz sve agilnijih, sve prikrivenijih država, od organiziranog kriminala koji danas u praksi napada svakoga i više nikoga ne štedi”, kazao je Strubel.

Nećemo imati Olimpijske igre bez kibernetičkih napada, upozorio je u petak za agenciju AFP glavni direktor nacionalnog tijela za sigurnost i obranu informacijskih sustava (ANSSI) Vincent Strubel, uvjeravajući da kibernetičku prijetnju shvaća "vrlo ozbiljno".  Olimpijske igre u Parizu počinju za manje od tri mjeseca.

“Ovo su Igre koje će se odvijati u kontekstu snažnog pritiska u smislu kibernetičkih prijetnji koje dolaze iz sve agilnijih, sve prikrivenijih država, od organiziranog kriminala koji danas u praksi napada svakoga i više nikoga ne štedi”, kazao je Strubel. 

"Ne smijemo imati iluzija, nećemo spriječiti sve napade tijekom Igara. Nećemo imati Igre bez kibernetičkih napada. Naš rad, naš zajednički cilj, je osigurati da ti kibernetički napadi ne ugroze odvijanje Igara. Predviđali smo sve i radimo na ovoj prijetnji od početka 2020”. 

VEZANI ČLANCI:

Glavni direktor ANSSI-a govorio je o "geopolitičkom kontekstu" uvjeravajući da Olimpijske igre predstavljaju "ideaanu metu zbog globalne popularnosti, poruka, simbola i medijskog praćenja", rekavši da je ovu prijetnju shvatio "vrlo ozbiljno". Olimpijske igre su u prošlosti često bile predmet kibernetičkih napada, posebice Zimske igre u Pyeongchangu (Južna Koreja) 2018., koje je pogodila golema digitalna ofenziva.

Tijekom posljednjih Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine organizatori su tvrdili da su pretrpjeli više od 450 milijuna cyber napada. Vincent Strubel spomenuo je mogući volumen za Olimpijske igre u Parizu "osam do deset puta veći" od onog u Tokiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije